Az utolsó tánc?


Cleveland Cavaliers2.60  Golden State Warriors1.53

Nagyon sok a kérdés a Cleveland háza táján a hatodik mérkőzés előtt. Látva az ötödik ütközetet tisztán látszik, hogy a negyedik negyedre fogytak el Lebronék, ami a szűk rotációból adódik. David Blatt edzőtől várható lett volna valami nagy húzás, de erre továbbra is várunk, mivel az előző meccsen csak alkalmazkodott a Warriors stratégiájához.

Elmondhatjuk, hogy Lebron James teljességgel megállíthatatlan, hiszen újabb tripla-duplát hozott össze 40 ponttal, 14 lepattanóval és 11 gólpasszal, de a végére már benne sem maradt energia. JR Smith kis életjelet mutatott a 19 pontjával, aminek nagy részét az első félidőben hozta össze, a másodikban ő sem tudott produktív játékot bemutatni. Iman Shumpert csalódás eddig a nagydöntőben, nem volt még egy igazán jó meccse sem támadásból, Dellavedova pedig fáradni látszik, nagyon felőröli az a munka, amit védekezésben csinál Curry-n.

Óriási győzelmet aratott a Warriors az ötödik összecsapáson, hiszen egy diadalra vannak már csak a hőn áhított bajnoki címtől. Stephen Curry a negyedik negyedben megállíthatatlan volt, 37 pontjából 17-et a negyedik etapban szerzett, a vereség szélére sodorva ezzel a Cavst.

Igoudala folytatja jó játékát: 14 pont, 8 lepattanó és 7 gólpassz amit fel tudott mutatni, emellé pedig nulla eladott labda társult. A padról most Leandro Barbosa emelhető ki, aki 13 pontot szorgoskodott össze úgy, hogy egyetlen mezőnydobást vétett csak el. Draymond Green nagyon agresszíven játszott, néhol fejetlenül, sokat reklamálva, de nagy része volt neki is a sikerben, a pálya mindkét oldalán kivette a részét a győzelemből. Meg kell említeni még Harrison Barnes-t, aki hat támadólepattanót szedett a brutálisan lepattanózó Tristan Thompson és Lebron James mellett.

David Blatt elképzelhető, hogy a hack-a-Andre taktikát választja majd néha, vagyis, hogy Igoudala-t szándékosan faultolják, hogy büntetőzzön, mivel nem túl jó százalékkal műveli azt Iggy. Ha a Cavs hetedik mérkőzést akar kiharcolni, muszáj lesz támadásban több embernek pontokat termelnie, hogy túldobják a Golden State-t, mert alacsony szerkezetben brutális eddig Steve Kerr alakulata.

Tipp: Pontok száma 193,5 felett @ 1.87