Az év rangadója, avagy a Spurs-Warriors következik


San Antonio Spurs1.64  Golden State Warriors2.28
Ha van meccs, amely piros betűs ünnepnap az NBA naptárában, az a San Antonio Spurs és a Golden State Warriors összecsapása szombat éjjel! A két csapatnak összesen 16 veresége van a jelenlegi idényben, a harmadik legjobb együttesnek, a keleti főcsoportot vezető Cleveland Cavaliers-nek pedig 19... Ennél többet talán nem is kellene mondani a rangadóról, de tegyük hozzá, a Spurs a jelenlegi szezonban még nem kapott ki hazai pályán, így kijelenthető, a címvédő és most is ligaelső Warriors az idény legnehezebb feladata előtt áll.

Jószerivel megjósolhatatlan a találkozó kimenetele, mivel egymást másolja a két gárda: egyik sem szenvedett vereséget saját közönsége előtt és jelenlegi formájuk alapján sem lehet különbséget tenni közöttük. Az All-Star hétvége óta a texasiak 13-2-es, míg a kaliforniaiak 14-2-es mérleget mutatnak fel.

A Spurs legutóbbi négy hazai meccsét legalább nyolc ponttal nyerte, pedig csupa olyan ellenféllel találkozott, amely ott lesz a rájátszásban: sorrendben Bulls, Thunder, Clippers, TrailBlazers. A Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge vezette San Antonio elsősorban kiváló védekezésének köszönheti a kiemelkedő szereplését, ugyanis az elmúlt 12 meccsén mindössze kétszer engedte ellenfelét 100 pont fölé, ami a mai NBA-ben egészen elképesztő bravúrnak számít.

Éppen ezért lesz érdekes, hogy mire mennek a Warriors ellen, amely viszont éppen megfékezhetetlen pontgyártásával emelkedik ki a mezőnyből. Stephen Curry és Klay Thompson megállíthatatlan dobógép, melynek köszönhetően az oaklandi csapat az elmúlt két hónapban játszott 27 találkozóján, csak egyszer nem érte el a 100 pontot. A legutóbbi meccséből pedig nyolcszor minimum 115-ig jutott...

Ebben az idényben ez lesz a második Spurs-Warriors csata, az elsőt, még januárban harminc ponttal a Golden State nyerte hazai pályán.

Tipp: Golden State Warriors -1,5 @ 2.43


Miami Heat2.10  Cleveland Cavaliers1.75
A Spurs-Warriors jelenleg ugyan mindent elhomályosít, de azért a keleti konferenciában is igen érdekes rangadót rendeznek, amikor is a negyedik Miami Heat az élen álló Cleveland Cavaliers csapatát fogadja. Ez a párosítás mindig pikáns, hiszen LeBron James, a vendégek szupersztárja a floridaiakkal nyerte mindkét bajnoki címét, mielőtt visszatért volna az ohiói együtteshez.

A Cleveland célja nem lehet más, minthogy megtartsa kétmeccses előnyét az őt üldöző Toronto Raptors előtt, így motivációban nem lesz hiánya. Az elmúlt időszakban ennek megfelelően is teljesít: legutóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert köszönhetően James és Kyrie Irving remeklésének.

A Heatnek sem kevésbé fontos a siker, mivel a harmadik és a már nem rájátszást érő kilencedik helyezett csapatok között mindössze öt vereség a különbség, így egy-egy kudarccal jelentősen romolhat a csapat pozíciója. Ennek ellenére a Miami kisebb hullámvölgybe került, előző öt találkozójából csak kettőn győzött. Ennek legfőbb oka, hogy a csapat legjobbja, Dwyane Wade ezen időszakban - tőle szokatlanul - egyszer sem jutott 20 pontig. Márpedig az ő teljesítménye alapjaiban határozza meg a Heat szereplését és eredményességét.

Tipp: Cleveland Cavaliers -4,5 @ 2.25