Az éllovas pozícióért játszik a Golden State


Golden State Warriors1.02  Philadelphia 76ers20.00
Néhány hete még elképzelhetetlen volt, hogy ne a Golden State Warriors vezesse az egész ligát, márpedig mostanra ez valósággá vált. Kevin Durant kidőlése érzékenyebben érintette az oaklandi csapatot, mint azt bárki gondolta volna: a térdsérüléssel bajlódó sztár nélkül 2-5 a Golden State mérlege, ráadásul sorozatban három vereségnél tart, amelyre 2013 novembere óta nem volt példa.

A Nagy Négyes másik három tagja Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson ugyan játszik, de nem tudják pótolni a nyáron igazolt Durant kiesett pontjait. A Golden State ebben a rossz sorozatban akkor nyert, amikor elérte a 110 pontot, csakhogy az öt vereségéből háromszor még a 90 se volt meg.

A San Antonio Spurs listavezető szerepe egyelőre ideiglenes, mivel ha a Warriors hazai pályán legyőzi a Philadelphia 76ers együttesét, akkor ismét élre áll. Erre pedig a hullámvölgy ellenére minden esélye megvan, elvégre a vendégek ha lehet, még rosszabb formában vannak.

A pennsylvaniai alakulat több év után életjeleket mutatott a mostani szezonban, csakhogy februárban az idény hátralévő részére kidőlt Joel Embiid, ami megpecsételte a csapat sorsát. Ennek megfelelően az All Star-hétvége óta 3-7-es mutatót produkált.

Tipp: Philadelphia 76ers +17,5 @ 1.84


Cleveland Cavaliers1.26  Detroit Pistons4.00
A címvédő és keleten éllovas Cleveland Cavaliers hasonlóan rossz formában van, mint tavalyi döntős ellenfele, de az ohióiak elsőségét egyelőre nem fenyegeti veszély, mert még így is három meccs előnye van a Boston Celtics gárdájával szemben.

A LeBron James vezette gárda viszont nem számíthat könnyű találkozóra a vendég Detroit Pistons ellen, amely január óta komoly hajrába kezdett a rájátszásba kerülésért. Az elmúlt másfél hónapban elért 12-6-os mutatóval ötvenszázalékosra húzta fel mérlegét, amivel már hetedik helyen áll.

A két csapat néhány napja Detroitban is megküzdött egymással, akkor James tripla duplája ellenére szoros csatában hazai siker született.

Tipp: Detroit Pistons +7,5 @ 1.98


Brooklyn Nets3.05  Oklahoma City Thunder1.40
A sereghajtó Brooklyn Nets az egyetlen csapat a mezőnyben, amelynek már matematikai esélye sincs a rájátszásba jutni, kedden pedig az Oklahoma City Thundert fogadja. A hazaiak viszont nyolcmeccses idegenbeli túra után a New York Knicks legyőzésével tértek haza, ami december 26-a óta első sikerük volt saját közönségük előtt.

A nyugaton hatodik helyen álló vendégeknél természetesen Russell Westbrook játssza a főszerepet. Az All Star-hétvége óta egyszerű a képlet: ötször ért el tripla duplát, ezeken a meccseken mindannyiszor győzelemre vezette az együttesét, viszont enélkül mind a négyszer alulmaradt. Viszont a február elseje óta mindig 100 pont felett kapó Brooklyn ellen erre minden esélye megvan.

Tipp: Oklahoma City Thunder -5,5 @ 1.84