Az életben maradásért játszik a Pistons és a Jazz


Detroit Pistons1.91  Atlanta Hawks1.91
A Detroit Pistons jelenleg az éppen rájátszást érő nyolcadik helyen áll a keleti főcsoportban, de túl sok botlást nem engedhet meg magának, mivel ott toporog nyomában a Chicago Bulls és a Washington Wizards is. Aktuális ellenfele, az Atlanta Hawks ugyan mindössze négy vereséggel számlál kevesebbet, de annyira sűrű a mezőny ebben a konferenciában, hogy a vendégek harmadikként várják a szombat éjszakai összecsapást.

A Pistons nagy hajrába kezdett, ugyanis az elmúlt öt meccsét mind megnyerte, viszont legutóbb éppen a georgiai alakulattól kapott ki: tíz napja nagyon szoros meccsen, négy ponttal bizonyult jobbnak a Hawks Detroitban, így a hazaiakat a visszavágás vágya is fűtheti.

Az Atlanta számára sem kevésbé fontos a meccs, mert egy-egy kudarccal akár több pozíciót zuhanhat. A Hawks jelenleg az egyik legjobb formában lévő gárda a ligában, ugyanis legutóbbi 12 meccséből 10-et megnyert.

Tipp: Detroit Pistons -1,5 @ 2.00


Minnesota Timberwolves3.35  Utah Jazz1.33
A Utah Jazz hasonló helyzetben van, mint a Pistons, minden meccs élet-halál kérdése számára a rájátszásba jutást illetően. Csakhogy amíg a Detroit éppen bent van a legjobb nyolcban keleten, addig a Jazz jelenleg kilencedik nyugaton. Ezúttal a már biztos kieső Minnesota Timberwolves vendége lesz, így ezen a meccsen semmiképpen sem engedhet meg magának egy botlást.

A Jazz szintén jó formába lendült az alapszakasz végére, legutóbbi nyolc találkozójából hatot megnyert. Most ötmeccses idegenbeli túrájának záró fellépése lesz a minneapolisi összecsapás. Az előző négyből kettőt-kettőt nyert meg és bukott el.

A Timberwolves már tét nélkül játssza hátralévő összecsapásait, de a tengerentúlon nem szokás kiengedni ilyenkor sem, mert a szurkolók kiszolgálása elsődleges – főleg hazai pályán. Ennek megfelelően a Minnesota az elmúlt hét mérkőzésén négyszer győzött, köztük a legutóbbi kettőn, két napja például kétszeri hosszabbítás után kerekedett felül Washingtonban.

Tipp: Utah Jazz -7,5 @ 2.02


Milwaukee Bucks2.25  Charlotte Hornets1.66
A Milwaukee Bucks együttesének ugyan még van esélye megélni az utószezont, de ez inkább csak matematikai, ezzel szemben a Charlotte szinte biztosan tagja lesz a rájátszás mezőnyének. A két gárda formája is ennek megfelelő, a papírforma szerint csak a győzelem különbsége kérdéses ezen az összecsapáson, a győztes kiléte nem.

A hazaiak négymeccses kudarcszériával várják a találkozót, míg a vendégek egészen kiváló hónapon vannak túl, márciusban 11 győzelmet arattak, emellett mindössze háromszor kaptak ki.

Ebben a szezonban negyedszer találkozik a két csapat, és a Hornets kétszer is csak nagyon szoros küzdelemben tudott diadalmaskodni, egyszer pedig ki is kapott. Ez alapján most sem számíthat könnyed játszadozásra.

Tipp: Charlotte Hornets -4,5 @ 2.12