Az All Star-hétvége után otthon kezdenek a tavalyi döntősök


Golden State Warriors1.09  Los Angeles Clippers9.00
Az All Star-hétvége után azonnal rangadó vár a ligaelső Golden State Warriors csapatára, ugyanis a Los Angeles Clippers gárdáját fogadja magyar idő szerint péntek hajnalban.

A meccs már csak azért is érdekes lesz, mert az oaklandiek kezdő ötöséből négyen is pályára léptek a nyugati főcsoport diadalát hozó gálameccsen, azaz az egyhetes szünetben a legjobbjait nélkülözve készült a Warriors. Ezzel szemben a vendégektől kizárólag a center DeAndre Jordan kapott szerepet vasárnap.

Ettől függetlenül a Golden State toronymagas favorit hazai pályán, mindössze kilenc vereséget számlál a szezonban, saját közönsége előtt pedig csupán hármat. Ha ez nem lenne elég, akkor érdemes megjegyezni, hogy december 10-e óta minden meccsen legalább 100 pontot termelt a csapat.

A kaliforniai gárdának nem jött jól az egyhetes kihagyás, mivel négyes győzelmi sorozatot követően érte a pihenő. Kérdés, hogy megmaradt-e a lendület a szünet ellenére is.

A két csapat idénybeli három összecsapásán a Clippers még csak megszorítani sem tudta riválisát, Oaklandben ráadásul 46 ponttal maradt alul január végén.

Tipp: Los Angeles Clippers +12,5 1.87


Cleveland Cavaliers1.16  New York Knicks5.60
A címvédő Cleveland Cavaliers együttesére valamelyest könnyebb visszarázódás vár, ugyanis az ötvenszázalékos mutató alatt lévő New York Knicks érkezik a Quicken Loans Arenába.

A LeBron James, Kyrie Irving vezette ohiói alakulat már maga mögött hagyta a szörnyen sikerült januárt, s februárban ismét szárnyalva 7-1-es mérleget produkált a csapat. Ezzel ellentétesen szerepel a Knicks, amely legutóbbi hat meccséből ötöt elvesztett.

Erről a párharcról szintén elmondható, hogy az eddigi három közös találkozójuk sok izgalmat nem hozott, valamennyi alkalommal simán nyert a Cavaliers.

Tipp: Cleveland Cavaliers -9,5 1.84


New Orleans Pelicans2.43  Houston Rockets1.59
Hiába lép pályára a két tavalyi döntős, a legtöbben valószínűleg mégis a Houston Rockets New Orleans-i vendégjátékára lesznek kíváncsiak. Egyrészt a hazaiak centere, Anthony Davis rekordot jelentő 52 ponttal zárta az All Star-gálát, másrészt a Pelicans színeiben bemutatkozhat a Sacramento Kings együttesétől hétfőn megszerzett DeMarcus Cousins, aki szintén játszott a gálán.

A Pelicans a rájátszásba kerülésért harcol, s a vezetőség reményei szerint Cousins Davisszel alkotott párosa elég lesz ehhez. A komoly próbatétel nem várat magára sokáig, mivel a nyugati főcsoport harmadik helyén álló Houston érkezik látogatóba, amelyet a liga legértékesebb játékosa címre pályázó James Harden repít. Szintén érdekesség, hogy vendégként először tér vissza New Orleansba Ryan Anderson és Eric Gordon, akik nyáron szabadügynökként éppen Houstonba távoztak.

A texasiak az új évben önmagukhoz képest valamelyest visszaestek, 2017-ben 14 győzelem mellett 9 vereséget számlálnak, ugyanakkor a Rockets ennek ellenére november 21-e óta életben tartja 100 pontos kiváló sorozatát. A két csapat idénybeli egyetlen találkozóján pedig könnyedén múlta felül a Pelicans gárdáját még decemberben.

Tipp: Vendég és 227,5 pont felett 3.20