Állati összecsapás Torontóban


Toronto Raptors1.68  Chicago Bulls2.20
A keleti főcsoport első és második helyezett csapata mérkőzik meg hajnalban az Air Canada Centre-ben. A Raptors az Orlando ellen aratott négy pontos győzelmével már 7-1-es mérleget tudhat magáénak, a Chicago pedig 6-2-vel áll mögöttük.

Rose pár meccses kihagyás után, nagyon hasznos játékkal tért vissza: kezdőként 24 pontot, 2 lepattanót valamint 7 assistot szorgoskodott össze. Mindenki egészséges a csapatnál, végre az alap rotációt használhatja Tom Thibodeau vezetőedző, így elég félelmetesnek tűnnek a „bikák”. Noah és Gasol a liga legjobban passzoló magasember duója, kettes poszton Jimmy Butler egyre hasznosabb a támadó oldalon is, Dunleavy pedig hármas poszton tölti be a nehéztüzér szerepét. Talán legfontosabb számukra, hogy mit tudnak a padból kicsikarni, de úgy fest, idén az egyik legjobb pad a Chicagóé. Aaron Brooks jól helyettesíti Rose-t, Hinrich rutinjával lehet nagyon hasznos, Taj Gibson igazi energiabomba a padról, valamint az újoncok, McDermott és Mirotic új színt hozhatnak a csapat támadójátékába.

Ez a mérkőzés lehet a Toronto számára az igazi erő felmérő, hiszen a Bulls az egyik abszolút keleti esélyes volt már a szezon előtt is. A közönség valószínűleg újra frenetikus hangulatot varázsol majd, sok múlik a Lowry-Rose párharcon, azaz melyik irányító lesz képes igazán dominálni, ugyanakkor a palánk alatt nagy a Bulls fölénye.

Tipp: Chicago Bulls +2,5 @ 1.96


Golden State Warriors1.19  Brooklyn Nets4.90
Nyugat harmadik helyén tanyázik jelenleg a Golden State 5-2-es mérleggel. Legutóbbi meccsükön végig kiegyenlített csatában maradtak alul a San Antonióval szemben. Fiatalos, lendületes kosárlabdát játszanak, Stephen Curry és Klay Thompson a két húzóember, mindketten extra szezont produkálnak. Egyelőre kénytelenek nélkülözni David Lee-t, aki combizom sérüléssel bajlódik, de Draymond Green tökéletesen helyettesíti őt. Steve Kerr edző Andre Igoudala-t a padról beszállva használja, ami úgy tűnik hasznos lesz a csapat számára, hiszen új lendületet adhat védő és támadó oldalon egyaránt. Érdekesség, hogy a Warriors történetében először, az első két héten tőlük került ki a nyugati konferencia legjobbja: első héten Thompson, második héten pedig Curry.

A Brooklyn 4-3-mas mérleggel áll kelet ötödik helyén. Lionel Hollins munkája kezd látszani az együttesen, kiegyensúlyozottabbnak tűnnek, mint tavaly. Deron Williams végre régi önmagát idézi: 18,7 pontot és 6,7 assistot átlagol, valamint előző héten őt választották a keleti konferencia legjobbjának. Brook Lopez visszatért, miután fáradásos törés miatt az előző szezon nagy részét ki kellett hagynia, kulcsfontosságú lehet az ő palánk alatti játéka.

Joe Johnson előző szezonban számos meccset hozott le a Nets-nek, idén pedig 20,5 pontot átlagol ami 5 ponttal jobb az előző idényes átlagánál. Kevin Garnett testesíti meg a rutint a csapatnál, nagy segítségére lehet ő az újoncoknak, fiatalabb játékosoknak, mint például Mason Plumlee. Bojan Bogdanovic, a horvát magas bedobó idén került át Európából, egyelőre hasznos perceket tölt a pályán, egyre jobban átveszi az NBA ritmusát, ő lehet hosszú távon a hármas posztos játékosa a Brooklynnak.

A Brooklynnak nem fekszik általában a gyors játékot preferáló csapatok játéka, a Phoenix és  a Minnesota is legyőzte őket eddig. Hazai pályán nagyon energikusan, magabiztosan játszanak Curry-ék, meglepetés lenne, ha nem ők kerülnének ki győztesen.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 1.94

Eredő odds: 3.80