All-Star gála a Kobe Bryant show reményében


East2.82  West1.44

Az NBA igen kivételes helyzetben van. Amíg más profi ligák, így az NHL és az NFL is azon küzd, hogy különböző reformokkal népszerűbbé tegye a saját All-Star gáláját, addig az NBA-ben egy igazi showműsor az esemény, s nem lesz ez másként vasárnap éjszaka Torontóban sem. Sőt! A kanadai városban igazán különleges lesz a keleti és a nyugati főcsoport legjobbjainak összecsapása, ugyanis Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers korszakos zsenije utoljára játszik a gálán.

Az idény végén visszavonuló klasszist 18-szor választották az All-Star csapatba és 15. alkalommal fog pályára lépni. Mivel ez Amerika, így szinte biztos, hogy társai tömik majd labdákkal és megpróbálják naggyá tenni Bryantet, hogy ő legyen a gála főszereplője. Nem véletlen, hogy a meccs legértékesebb játékosa-díjra neki van a legnagyobb esélye (2.25).

Persze már nem a 37 éves élő legenda az NBA legjobbja, hanem a hozzá hasonlóan a Westet erősítő Stephen Curry (5.50), a bajnok és jelenleg is Golden State Warriors játékosa, aki hihetetlen hatékonysággal szórja a triplákat és egy hagyományosan pontzuhatagos meccsen akár el is lophatja a show-t Bryanttől. De a keleti csapatban is akadnak olyan szupersztárok, akik elcsenhetik Bryanttől az ötödik All-Star MVP-címet, ilyen például Cleveland Cavaliers vezéregyénisége, LeBron James (7.00).

A meccs esélyese – már ha lehet ilyenről beszélni egy gálamérkőzés esetében – a nyugati gárda, elvégre az ünnepelt mellett Curry révén a liga legjobbja is ezt az együttest erősíti majd. Ha igazi mesesztorit képzelünk el, hogy Kobe Bryant dobja majd a győztes kosarat az utolsó pillanatokban, akkor az szoros találkozót sejtet és érdemes lehet megjátszani 5,5 pontos hendikeppel a keletieket (1.96). Mivel a védekezés, mint olyan nagyjából nem létezik az All-Star gálákon, így amit mindig lehet garantálni, hogy igazi pisztolypárbajra van kilátás (317,5 pont felett 1.91).

Ahogy az lenni szokott, a gála előtt versenyekkel is szórakoztatják a világ legjobb kosarasai a nagyérdeműt. A hárompontosok esetében nem túl nagy meglepetésre Curry számít favoritnak (2.00), de éppen oaklandi csapattársa, Klay Thompson (4.50) meglepheti őt. Talán meglepetést okozhat a Houston Rockets vezére, James Harden (10.00), akinek sovány vigaszt jelenthetne, ha ebben a külön versenyben visszavághatna Curry-nek, hogy tavaly elorozta előle a liga MVP-címét. A leglátványosabb számban, a zsákolóversenyben pedig a Minnesota Timberwolves fiatalja, Zach Lavine (1.35) diadalára lehet számítani. 

Látványban, show-ban és ünneplésben nem lesz hiány, a fogadásokkal pedig izgalmassá is tehetjük magunk számára az eseményt.