Alacsonyan szálló Rakéták Memphisben?


Memphis Grizzlies2.38  Houston Rockets1.61
Minden csapatsportág kézikönyve a védekezéssel kezdődik, ez az alap egy sikeres szerepléshez. Ezt komolyan is veszik Memphisben, ahol a Grizzlies tökélyre fejlesztette az ellenfél erősségeinek limitálását, így a szárnyaló Houston Rockets nem számíthat könnyű mérkőzésre a FedExForumban.

A texasi gárda decemberben 12 mérkőzéséből 11-et megnyert, az egyetlen vereségét pedig a San Antonio Spurs csapatától szenvedte el. Az együttes erőssége James Harden révén a támadójáték, így igazán érdekes találkozóra van kilátás, ugyanis a Rockets ebben a hónapban minden meccsén legalább 100 pontig jutott.

A Grizzlies ezzel szemben 12 decemberi meccséből mindössze háromszor engedte a bűvös 100 pont fölé riválisait. Jó példa, hogy a tavaly bajnok, idén nagydöntős és jelenleg ligaelső Golden State Warriors mindössze 89 pontig jutott Memphisben.

Ami kissé aggasztó lehet a hazaiak számára, hogy a 12-4-es decemberi mérleg valamennyi kudarca az elmúlt hat összecsapáson született.

Tipp: Hazai -3,5 & pontok 204,5 alatt @ 3.80


Charlotte Hornets1.58  Chicago Bulls2.45
A Chicago Bulls éppen ötvenszázalékos mérleggel látogat a Charlotte Hornets otthonába, azaz továbbra sem sikerült igazán formába lendülnie, sőt, az elmúlt tíz meccsén hétszer is alulmaradt. A nyáron igazolt Dwyane Wade abban látja a problémát, hogy túl nagy teher hárul Jimmy Butlerre. Ami szintén probléma a Bulls esetében, hogy idegenben rendkívül gyengén teljesít a csapat. Legutóbb közel egy hónapja, november 25-én a liga utolsó Philadelphia ellen tudott győzni távol az otthonától.

A Charlotte viszont nemrég lezárta négyes kudarcszériáját, ráadásul hazai pályán legutóbb három hete kapott ki, így egyértelmű esélyesként várja a pénteki összecsapást.

Tipp: Charlotte Hornets -3,5 @ 1.87


Utah Jazz2.02  Toronto Raptors1.82
A karácsony előtti utolsó játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzését Salt Lake Cityben játsszák, ahol a helyi Utah Jazz a Toronto Raptors gárdáját látja vendégül. Mindkét együttes remekül szerepel ebben a hónapban, legutóbbi tíz meccsén előbbi hét, utóbbi nyolc győzelmet aratott.

A hazaiak egyik nagy erőssége, hogy a palánkok alatt szinte korlátlan úrnak számít Rudy Gobert, aki sorozatban 15 találkozón szedett legalább tíz lepattanót és ez kulcsfontosságú lehet a Toronto ellen is, hogy a kanadai csapat az elrontott támadásai után ne kapjon második esélyt a befejezésekre, mert DeMar DeRozan és Kyle Lowry ellen az végzetesnek bizonyulhat.

A Toronto az előző szezonban elsősorban kiváló hazai mérlege révén volt versenyben a későbbi bajnok Clevelanddel a keleti főcsoport első helyéért, a jelenlegiben viszont sokat javított idegenbeli mutatóján is: a Raptors több mint egy hónapja, november 21-én szenvedett vereséget vendégként, akkor a Los Angeles Clippers otthonában maradt alul.

Tipp: Toronto Raptors -1,5 @ 1.90