A 2-0-ra hajt a Heat, a Cavaliers és a Clippers


Miami Heat1.50  Charlotte Hornets2.60
Bár a Miami és a Charlotte azonos mérleggel zárta az alapszakaszt két másik csapattal egyetemben, mégis előbbi a keleti főcsoport harmadik, utóbbi pedig csak hatodik helyén zárt. Az erőviszonyok tehát kiegyenlítettek, ugyanakkor a párharc első felvonását meglepően simán, több mint harminc ponttal nyerte a Heat hazai pályán.

Annyiban persze ez nem meglepetés, hogy a floridai alakulat rendkívül magabiztos saját közönsége előtt, ugyanis legutóbbi 12 összecsapásából mindössze egyetlen egyet vesztett el az American Airlines Arenában. A kivételt ki más jelentené, mint éppen a Hornets, amely március 18-án szoros küzdelemben 109-106-ra győzött Miamiban.

Ebben a párosításban nagyon sokat jelenthet a hazai pálya előnye, mivel Charlotte is elsősorban saját közönsége előtt remekel, idegenben például negatív mérleggel (18-23) zárt, legutóbbi hat meccséből mindössze kettőt nyert meg vendégként.

Tipp: Miami Heat -7,5 @ 2.38


Cleveland Cavaliers1.16  Detroit Pistons5.60
A keleti konferencia első kiemeltjeként rájátszásba jutott Cleveland és a nyolcadikként besurranó Detroit párharca meglepően szoros meccsel kezdődött, amelyet azért ha nehezen is, de behúzott a tavaly nagydöntős ohiói gárda.

A vendégek számára közel sem tűnik lehetetlen küldetésnek, hogy győzzenek idegenben, ugyanis nemcsak egy jól sikerült találkozóról beszélhetünk az esetükben. Az alapszakaszt éppen egymás ellen zárta a két együttes és akkor Detroit hosszabbításban le is győzte esélyesebb riválisát, ráadásul vendégként érte el a bravúrt.

Figyelembe véve ezt a két meccset, amikor Pistons kiváló csapatmunkával alapvetően megtalálta a Kyrie Irving, Kevin Love, LeBron James hármas ellenszerét, ezúttal is kiélezett összecsapásra van kilátás. Igaz, a győzelme így is meglepetés lenne, mivel ezekben a sorsdöntő pillanatokban kellenek a klasszis teljesítmények, erre pedig jobb esély van a clevelandi triótól.

Tipp: Detroit Pistons +9,5 @ 1.98


Los Angeles Clippers1.23  Portland TrailBlazers4.35
A szerdai játéknap talán legegyértelműbb meccsének a Clippers és a TrailBlazers Los Angeles-i összecsapása tűnik. A hazaiak igazán remek formában érkeztek a rájátszásba, az elmúlt 13 mérkőzésükön mindössze kétszer szenvedtek vereséget és azt a kettőt is idegenben bukták el.

Jószerivel a vendégek egyetlen dologban bízhatnak, mégpedig Damian Lillard egyszemélyes show-jában. A Portland az a csapat, amely bárkit képes lehet legyőzni, amennyiben legjobbja éppen ihletett napot fog ki. Erre példa, hogy a címvédő és kilenc vereségével szezoncsúcsot felállító Golden State-t is felül tudta múlni, amikor Lillard 51 pontot szórt.

A három nappal ezelőtti rájátszás találkozóval együtt ebben az idényben ötször mérte össze a tudását a két csapat, s mindössze egyszer nyert a Portland, akkor is hazai pályán.

Tipp: Los Angeles Clippers -9,5 @ 2.07