Achtung! Pénteken startol a Bundesliga


Mielőtt elkezdenénk csemegézni a 18. forduló párosításai közül, vessünk egy pillantást a tabellára! A Bayern München magabiztosan vezeti a bajnokságot, kilenc ponttal a Bayer Leverkusen előtt. Mögöttük meglehetősen sűrű a mezőny, a harmadik Dortmund és a 14. helyen szerénykedő Nürnberg között mindössze 10 pont különbség van.

A forduló nyitómeccsét este fél kilenckor játsszák Gelsenkirchenben, ahová a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Hannover látogat.

Schalke 04 1.72, döntetlen 3.60, Hannover 96 4.65
A Hannover nem szeret idegenbe járni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az ősszel nyolc idegenbeli meccsükön hatszor kaptak ki és csak kétszer sikerült nyerniük, 18 gólt kaptak, amit csak a kiesőhely szélén lavírozó Hoffenheim volt képes alulmúlni. Ellenben nem mondhatnánk, hogy Schalke brillírozna saját otthonában, mindössze ötször nyertek odahaza két-két döntetlen és vereség mellett. Valószínűleg igazi totógyilkos meccs lesz ez, és sajnos a németek legendás jóstehetséggel megáldott egykori csodapolipja évek óta elpusztult, így már ő sem segíthet rajtunk.

Tipp: Schalke 04 – Hannover 96 1-1 (7.25)

Ha már egy totógyilkos meccsel kezdtük, akkor nézzünk valami egyszerűbbet. A listavezető Bayern a kiesőhelyen álló Geruther Fürth gárdáját fogadja szombat délután.

Bayern München 1.11, döntetlen 9.00, Geruther Fürth 22.00
„Országos egyes!” – mondaná minderre sokat megélt Bayern szurkoló cimborám, és még igazat is adnék neki. A frissen feljutott Fürth szörnyű helyzetben van, kilenc ponttal és 28 kapott góllal kullognak a mezőny mögött. Ők rúgták a legkevesebb gólt is eddig, mindössze 11 alkalommal sikerült betalálniuk. Valószínűleg még a legelvakultabb Bayern szurkolókat is jobban felizgatja Guardiola nyári érkezése, mint a szombati találkozó.

Tipp: Bayern München – Geruther Fürth 4-0 (8.25)

Érdekes összecsapás lehet még Mainz és a Freiburg meccse is, mindkét csapat 26 pontot gyűjtött eddig, a Freiburg csupán jobb gólarányának köszönhetően előzi meg a mainziakat.

1.FSV Mainz 05 2.05, döntetlen 3.30, SC Freiburg 3.55
Szalai Ádám csapata a hazai pályán lejátszott nyolc meccsből hatot nyert meg és csak kettőt veszített el. Tizennégy otthon rúgott gól mellet pedig mindössze hatot kaptak. Ugyanakkor a Freiburg kiegyensúlyozottan játszotta eddig idegenbeli meccseit, három győzelem mellett ugyanennyi döntetlent és két vereséget sikerült összehozniuk tavasszal, mindezt úgy, hogy csupán nyolc gólt kaptak, ami a második legjobb idegenbeli kapott gól mutató a Bundesligában. (A Bayern mindössze egyet kapott idegenben az ősszel!) Tehát minden adott egy öldöklő csatához.

Tipp: 1. FSV Mainz - SC Freiburg 1-0 (7.75)

Gólzáporos meccset hozhat a Leverkusen és a Frankfurt meccse, hiszen mindkét csapat 33 gólt rúgott az ősszel és húszon felül kapott.

Bayer 04 Leverkusen 1.58, döntetlen 4.00, Eintracht Frankfurt 5.25
A frankfurtiak egy esetleges győzelemmel beérnék a második helyezett gyógyszergyárosokat, ehhez azonban igencsak össze kell kapniuk magukat, mert az ősszel csupán kétszer sikerült idegenben nyerniük. A Leverkusen viszont nem kapott még ki hazai pályán ebben a szezonban, ez mindenképpen az ő malmukra hajtja az oddsokat is. Viszont minden sorozat megszakad egyszer, és mintha meglepetés szagot hordozna magával a jeges januári szél, úgyhogy még vendégsiker is születhet ezen a találkozón.

Tipp: Bayer 04 Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2-3 (34.00)

További meccsek a Bundesliga 18. fordulójában:

1899 Hoffenheim 2.55, döntetlen 3.30, Borussia Mönchengladbach 2.62

VfL Wolfsburg 2.15, döntetlen 3.40, VfB Stuttgart 3.20

SV Werder Bremen 4.80, döntetlen 3.75, Borussia Dortmund 1.67

1. FC Nürnberg 2.40, döntetlen 3.40, Hamburger SV 2.80

Fortuna Düsseldorf 2.25, döntetlen 3.30, FC Augsburg 3.10